söndag, december 16, 2012

Juletid

Vi närmar oss årets julande med stormsteg och i år märks det verkligen. Inte nog med att snön gjort sitt årliga bästa att få hopplösa Stockholmare att tappa huvud i trafik och andra sammanhang, sambon har dessutom tagit igen flera års sparsmakat julpyntade och gått "all the way"  Glitter, gran, julgardiner, julbadrumsmatta, julduschförhänge, juldasspapper, julmat etc. Själv har jag försiktigt dragit fram första julskivan vilket blev en gammal kär LP ned Mahalia Jackson som spelats nästan varje jul sedan jag fick tag på den för ca 20 år sedan. Dessutom har en kitschig USB-julgran till datorn plockats fram. Kanske det blir lussekatter också så småningom när julledigheten snart är här. Bara tre och en halv dag kvar.

Jag fyller 38 år på onsdag och kan åter konstatera att tiden rusar iväg, men jag har för att glömma detta faktum med att unna mig den nya vinylskiveboxen med Beatles. Det funkar, åtminstone tills man inser att de två kvarvarande Beatlarna nu passerat 70 år.

Det hjälper iaf att vi har gott om snö. Jag har aldrig förstått de som klagar på snö i december. Månaden är ju olidlig utan snö som lyser upp. Att man blir irriterad över snöfall i april är en annan sak, men det skall snöa i december.

Hur som helst, denna statusuppdatering är bara en samling osorterade tankar samtidigt som TV:n visar hur Tina Maze dominerar storslalomen i Courchevel. 

tisdag, december 11, 2012

Hawkey kommenterar

Jag gjorde en Youtubevideo om min samling proggskivor och pratade varmt om Hawkey Franzén och hans mästerliga LP "Visa från Djupvik" ett samarbete med Björn J:son Lind från 1969, och nästa dag har Hawkey Franzén själv skrivit en vänlig kommentar till min video. Sådant blir man glad av.

Nå, tack för mig!

 Som någon eventuellt noterat så skriver jag inte här längre, men tänkte att bloggen får finnas kvar i väntan på bättre tider. Den här blogg...