lördag, december 31, 2005

2005 - de ruckade principernas år

en liten bildillustration - nyårsnatten - liiiiiite simmig

Jag har funderat lite på vad det är som har gjort att detta år har blivit så otroligt annorlunda än mina tidigare år - framför allt om man jämför med de tidigare åren efter millennieskiftet (tillkrånglat sätt att säga 2000-2004!). De är inte bara det att jag börjat leva på riktigt efter att ha fungerat som en studerande zombie under många års tid ... det är naturligtvis en del av förklaringen, men långt ifrån hela. Under 2000-2004 hände nästan ingenting vid sidan av studierna, men i år när jag närmat mig slutet på min akademiska bana har jag på något sätt slappnat av och börjat titta ovanför skolböcker och poäng och andra akademiska fjanterier - och så har saker och ting hänt som jag aldrig trodde skulle hända. När jag för ganska exakt ett år sedan bestämde mig för att läsa vidare till gymnasielärare tänkte jag att: 'det här är nog ett förbannat dumt beslut, med tanke på hur less jag är på att studera'. Nu blev det ändå en lyckad vårtermin som var riktigt stimulerande, men det var helt och hållet tack vare min dåvarande studiekamrat Maria (numera i Edinburgh och trivs där). Tidig vårvinter började jag bli lite cybersocial efter att ha använt mitt Internetabbonnemang främst till att söka information om olika saker, och under senvåren öppnade jag min hemsida och på sommaren började jag blogga.

Nu inser jag att 2005 kommer att i mitt inre alltid vara 'de ruckade principernas år' - ett år som var nödvändigt för att genomföra vad som förmodligen blir 'den stora nystartens år' - dvs 2006. Att skriva om mig själv och låta andra få ta del av mina personliga tankar var för ett år sedan helt emot mina principer. Att skriva blogg var helt emot mina principer. Att lägga ut bilder på mig själv som andra för mig helt okända människor kunde se hur lätt som helst var emot mina principer. Att jag skulle visa bilder från mitt hem via en sk webbkamera .... ojojojoj GLÖM DET ... man kan nästan inte komma längre bort från mina principer ... ... ...

Men ... ändå har jag gjort alla dessa saker ... när jag öppnade min hemsida i våras hade jag inte tänkt skriva om något annat än mina skivor, men nu upptar samlingen en ganska liten del av hemsidan och min musik, mina texter och mina bloggar står helt i fokus ... så var det inte tänkt ... mot mina principer, you see ... jag tror att jag har ruckat på många av mina principer, helt enkelt för att jag märker att det är riktigt roligt ... och framför allt för att detta ruckande har givit mig många nya vänner i cybern och IRL. Det har till och med gått så långt att jag sedan fyra månader tillbaka är 'långsiktig' som det så puttenuttigt heter i MSNs profiler. Under mina mest intensiva studieår lade jag alla tankar på förhållanden åt sidan ... eftersom jag tvingade fram ett tunnelseende som enbart var fokuserat på studierna - och jag skall inte säga att jag ångrar något, eftersom det trots allt ledde till ett bra studieresultat.

Ändå är jag fortfarande en väldigt principfast tjurskalle som hellre äter gift än låter mig övertalas att göra något som jag absolut inte vill göra - men nog har många av mina gamla principer ruckats i år och nog har den gamle überführern fått sig ett antal törnar i år ... Bra ... det kan han gott ha!

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!
Björn.

PS. Jag hittade en hemsida där man kan ordna en väderfigur som presenterar det lokala vädret i ens blogg eller på ens hemsida, genom att figurens bakgrund får illustrera det lokala vädret och figurens kläder ändras beroende på vädret. Väderuppgifterna kommer från flygplatser runt om i världen och min väderfigur hämtar alltså sina uppgifter från Kallax flygplats. Man kunde välja hur väderfiguren skulle se ut, och jag tänkte först lägga in en figur som såg ut som mig, men ingen av figurerna var särskilt lika mig (är man estetiskt unik så är man) - så istället fick det bli en tjej - en söt brunett. DS.

...

...

...

Ja, just det! (harklar mig) ... ÅTTA DAGAR KVAR!

onsdag, december 28, 2005

Minus Tjugofem!

Minus 25 grader ute. Nu börjar det likna nåt! OK då! Nu är det bara futtiga minus 16 – rena rama blidvädret med andra ord. Dock tvingade jag mig ut i vintervädret eftersom jag hade diverse ärenden att utföra i centrala Luleå – och det är sådana här dagar man förbannar att man är slätrakad i ansiktet. Under min mustaschera var det aldrig några frusna överläppar, men nu var det nästan så jag behövde en värmedyna i ansiktet när jag kom hem.

Ett av mina ärenden i centrala Luleå var att betala min julklapp till mig själv – tågbiljetter till den soliga och tropiska södern en vecka in på det nya året … eller tropiska kanske var att ta i, men idag känns det som om alla temperaturer varmare än minus 10 är tropiska. Under eftermiddagen kopplade jag in min nya enkla webbkamera och lyckades till och med hitta en webbplats för den – så nu finns det en webbplats för alla BeJi-voyeurer runt om i världen. Den är inte alltid i gång, eftersom den får min dator att bli väldigt slö när den är online – men ändå:
Här är den.

Har ni riktigt otur kanske ni kan se mig sitta vid datorn och se missmodig ut – ett vanligt ansiktsuttryck när jag sitter vid den förplånkade skräpburken. Kanske jag riktar in den mot andra mer intressanta motiv så småningom, men webbkamerans möjligheter är begränsade … pga kort sladd.

Nu har resfebern börjat gnaga ordentligt inombords … men det är ju skönt att ha något underbart att se fram emot en veckas tid – innan man återvänder till den trista och gråa vardagen.

söndag, december 25, 2005

BeJis julafton

Ibland när det faller några cm snö i södra Sverige brukar ord som 'snökaos' nämnas flitigt. Undrar just vad sörlänningarna skulle ha sagt om det väder som Norrbottenskusten bjöds på under julaftonen ... ? 'Armageddon'? Tja, inte vet jag, men det var ett sådant väder där man både blev insnöad och urblåst. Det fick jag känna av redan på julaftonsmorgonen då jag promenerade de tio minuter som krävdes för att komma till min moders hem ... dvs det BRUKAR ta tio minuter, men denna morgon tog det nästan det dubbla. Snön vräkte ned och hade tydligen vräkt ned hela natten mot julaftonen, och plogbilarna kämpade tappert hela dagen, men ändå var det lite som att ösa Titanic med en dessertsked ... och eftersom det dessutom blåste en hel del så drev de nyss upplogade vägarna igen ganska snabbt. Nå, jag tog mig fram ändå till slut, och kunde stampa och borsta av mig snön i tamburen samtidigt som jag togs emot hjärtligt av den omåttligt söta kattan Jolie och hennes hårige kattvän Killen. Sedan var det dags för den traditionella julaftonsfrukosten bestående av Skinkblöta (som denna kulinariska specialitet kallas längs Norrbottenskusten - en variant av 'dopp i grytan') och julmust att dricka ... i sällskap med modern - en gammal tradition som sträcker sig tillbaka ända till 70-talet ... 1970-talet är det kanske bäst att tillägga.

Jag passade på att ringa en viss dam i Kista för att önska henne god jul (vilket är en NY tradition) ... och även modern fick sig några ord med henne, och en stund senare (när såväl blötan som skinkan och musten sjunkit undan en smula) drog jag på mig kängorna igen, drog ned Ängesbymössan över huvudet och gav mig ut i det strålande sommarvädret igen och begav mig hem. En dryg timme senare satt jag och modern på en buss som skulle ta oss till avfarten till Ängesbyn där vi skulle fira julen tillsammans med morbror Åke, hans fru Maud, deras döttrar (och mina kusiner) Malin och Lina, Mauds föräldrar och farbror, min mormor och Malins hund Ferdinand. Det blev en mycket trevlig julafton där alla verkade vara i god form och på bästa humör. Maten smakade utmärkt och sällskapet (vars medlemmar var mellan 19 och 86 år unga - Ferdinands ålder icke inräknad) var mycket trevligt på alla sätt och vis - trots att några gruvat sig för att ge sig ut i det förfärliga vädret.

Lite illustrerande bilder:
























De tre yngsta i sällskapet.




















Malin och Ferdinand (som något ovillig tomte).


























Lina.
























Åke och knähunden Ferdinand.

















Ferdinand är trött. Det är jobbigt att vänta på tomten. Eftersom han va
r yngst var det han som fick till uppgift att tindra med ögonen - en uppgift han klarade med glans.



















Maud med sina föräldrar Inga och Helge.

























Jag trodde att det låg ett luftgevär i detta avlånga paket som min mormor fick, men det visade sig var något helt annat ... vad var det då i paketet? Äh ... ni behöver ju inte få reda på allt!
























"Öppna paket.
Åh! Alfapet! Just vad jag önska' Hopp trallallala!" - apropå nyligen citerad julvisetext. Men i detta fallet var entusiasmen betydligt mer äkta, då jag blev utmanad att delta i ett parti Alfapet - tyvärr hanns det inte med - eller det kanske var lika bra ... det hade ju varit pinsamt om jag förlorat ...

En riktigt god fortsättning till er alla!

onsdag, december 21, 2005

En julrimsmissbrukares bekännelser

Ja … jag erkänner … jag är en versmissbrukare. Jag kan inte låta bli att tycka att det är roligt med olika versformer och versmeter ända sedan jag som liten pilt hittade ”Verskonstens ABC” av Alf Henriksson i moderns bokhylla. Jag tycker att det är barnsligt kul med sonetter, villanellor, en och annan pantoum eller sestina – men det känns ibland som om jag är ganska ensam om denna förtjusning.

Vid sidan av egna studier av versmeter har jag dessutom en pervers böjning för grötrim av allra nödigaste slag – vilket säkert då och då märkts i mina sångtexter. I dessa dagar börjar många gruva sig över det årliga julrimmandet, men i min släkt har denna verksamhet aldrig förekommit så vitt jag vet och minns – vilket är synd, eftersom jag tycker att det årliga julrimmandet är ett av de få tillfällen då vi alla med mer eller mindre framgång kan locka fram den förtryckte poeten inom oss.

Då är det tur att den kuvade rimmaren kan njuta av de årliga rimstugorna i de lokala radiokanalerna. Jag har själv sett fram till och lyssnat på Radio Norrbottens rimstugor ända sedan det glada 80-talet, och i slutet av 90-talet började jag dessutom att banda dem – och det är nog tur, för att lyssna på gångna rimstugor några veckor in i december verkar numera vara det enda sättet för mig att locka fram lite positiv julstämning – till skillnad från den negativa varianten med allt tillhörande stress och irritation. År 2002 var Radio Norrbottens rimstuga inställd av ekonomiska skäl, och detta var långt före jag hade Internet och på datorn kunde lyssna på andra lokala rimstugor – och det blev också en ganska trist jul vad jag kan minnas.

Jag vet inte hur det står till med övriga landets radiorimstugor, men den norrbottniska håller hög klass, förr i tiden med namn som skådespelaren Jalle Lindblad, spelmannen Svante Lindqvist, radiomannen Henry Johansson och den störste stjärnan av dem alla språkläraren och författaren Sven Nyberg. De qvinnliga stjärnorna Christina Schröder och Eivor Bryngelsson har deltagit även på senare år. Men de nyss nämnda männen har på senare år ersatts av bl a läraren Anna Berg-Wedin, frilansjournalisten Hans-Olov ”Hantis” Ohlson, regissören Niklas Pajala, revyräven Sandor Berglund och Norrbottens dansbandskung Tomas Deutgen. Även vissa av de hågade rimönskarna har blivit legendarer (visserligen i de lilla formatet – men ändå så pass stora att andra rimönskare har frågat efter dem), t ex Ingvar Boström i Jävre som förgäves försökte sticka en luva till sin hustru och Vega Rantatalo i Kiruna som gav sin stackars make ett pussel i julklapp. Problemet var bara att maken inte fick lägga pusslet, utan det skulle några besökande vänner från Kalix-Nyborg göra några månader senare. Invecklat? Tja, vissa inslag bör man nästan höra för att tro på …

Nu har det ryktats om att även årets lokala rimstuga skulle vara inställd, men idag har jag sett att så inte är fallet. Bra! Julen är räddad.

På fredag (den 23:e) skall jag ut och trängas med folk och köpa julklappar … i vanlig ordning … handla i julklappar i god tid är inget för mig. Den bästa julklappen har jag dock redan köpt åt mig själv och den kommer kanske så småningom att innefatta en ny nedräkning i denna blogg. Då kanske några kan gissa vad jag ger mig själv i julklapp … men säg det inte högt … det är tänkt att jag skall bli överraskad!
PS. Idag stängde jag mitt MSN space ... ingenting har dock gått förlorat - allt finns i arkivet - men nog drog jag lite efter andan innan jag 'drog ur pluggen'. DS

måndag, december 19, 2005

Trettioett år tror jag visst att jag blev ...

Tja, jag hade ju ursprungligen tänkt skriva en lite smådyster bloggpost om varför jag inte såg det som något vidare positivt att fylla 31 år. Detta så till vida att jag t.o.m. hellre fyller 32 – så det har inget med den allt högre åldern att göra – snarare en djup personlig aversion mot siffran 31, eftersom den siffran symboliserar några personliga tragedier – ett exempel är att min far dog när han var 31 år. Dessutom har jag inte firat någon födelsedag sedan jag fyllde 25 år – jag har väl haft den uppfattningen att allt åldrande efter 25 knappast är värt att på något sätt fira. Födelsedagar är ju dessutom i mångt och mycket verkliga pseudohändelser.

Men …

Efter alla vänliga hälsningar och bilder och verser och hyllningar så går det ju inte att sura alltför mycket. Snarare tvärtom.
Robban kunde inte hålla sig utan levererade följande vers redan i går kväll:

Jag är bara en helt vanlig imaginär truckresenär,
som ibland kan förefalla vara endast en chimär.
Men det struntar jag högaktningsfullt i,
så länge jag får vara med och fira BeJi.
Ja, för det är faktiskt så att Björn fyller år,
och aldrig han sin ungdoms oskuld återfår.
Medskyldig till detta är i och för sig en dam från öst,
som med berått mod fick J:son att vila vid hennes bröst.
Tänk vad en bredbandsuppkoppling kan bära i sitt sköte,
mycket mer än bara ett anonymt Internetmöte.
Jag är så glad för din skull, du norrländska musikant.
Ta väl vara på din sällsynt vackra, ryska diamant.
Nu känns det som att blodet i min diktarådra börjar att koagulera.
Därför slutar jag att "imaginosera" och ber bara att få gratulera.


Tack för den, Robban! Jag blev väldigt glad och rörd när jag läste versen. Jag är inte van vid att vara objektet för verskonst – betydligt mer van vid att skriva vers om och till andra, så det var en mycket trevlig upplevelse. Och du kan lita på att jag skall ta väl vara på min sällsynt vackra ryska diamant - om det så skall bli det sista jag gör.

Sedan när jag vaknade i morse och kollade min mail, så hade jag fått detta kort (med tillhörande brev och glad hälsning) från min prärievargsvän lång borta i öster, Natasha:

Thanx Coyote!

När jag sedan tittade in i min blogg såg jag att

Soulway ville att jag skulle titta in i hennes blogg, och vad fann jag väl där?:


20051219. Behind the 19th door you will find my friend Björn (PLEASE, JUST CLICK ON HIS PIC!) (Bear-animal in english, but we always calls him Beji as in his genitals, oh, sorry initials I mean of course.) He is an english and swedish teacher but he is kind inuff not the point out all my wrong words and spellings. Thnx Beji! (I guess he is thinking"Whats the point pointing out all her wrongs when she is not my pupil.) I like him and he is special like many of my dear new friends. Talented and really a genuin kind person. Also a bit excentric as I like. He is crazy about music and he knows about artist from before he even was born. He collect disc and have so many it will be hard to move them if...Yes, he met a lovley (former Russian) women (se on the pic) on msn spaces last autum and he described his emotions like this: kabooooom----kabooooom---kabooommmm. (Not like the Swedish king when he met his love and it said "klick" in the royal heart.) Kaaaboooooommmm happened in Bejis heart! And he loves cats and has his own Rulle (se on the pic). I really wish him Good Luck in future too! GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN BEJI!!! Take Care I wish all of you! (((With Love and Hugs from Soulway)))

”Genitals”?

"Please, just click on his pic"?

Tja … no comments … MEN, tack för hyllningen. Den satt mycket fint och gjorde dagen än gladare.

Och denna vers fick jag från Bigga:

Jag vill dig hjärtligt gratulera du lille pöjk som fyller år idag.
Du har med blogg och kommentar med mera. Mitt liv förgyllt av allehanda slag.
Musik och sång, det kan vi diskutera.
och om jag har den allra minsta chans
det vill jag härmed öppet deklarera
jag bjöd dig upp till en
yster dans.

Tack för den, Bigga, men du skulle nog riskera dina fötter - ety mina fötter är sällsynt omusikaliska och orytmiska - men om du är villig att ta den risken ...
Jag har fått många fler gratulationshälsningar under dagen i min gästbok, i min blogg, per telefon, per mail osv osv osv … och tackar alla så mycket för alla vänliga ord. Vad vore jag utan er? Inte mycket!


Jag avslutar med ett 31-faldigt MJAU. Klicka
HÄR.

Nej, det är inte Rulle, det är taget från en gammal Tex Avery-film
Egentligen var det ursprungligen bara 28 Mjau, men jag klippte in några till så att det blev rätt.

Ha en fin tisdag!
önskar åldringen.


fredag, december 16, 2005

NYTT ALBUM: FRÅN SAMMA TAK


Lite försenat (pga brist på tid och tekniskt strul) släpps nu min nya samling sånger ”FRÅN SAMMA TAK” (BeJiCD 243). Ursprungligen hade jag ju tänkt trycka upp och sälja, men jag inser nu att jag inte kommer att hinna med någon distribution (distribution tar nämligen tid ... även om det inte rör sig om större upplagor) de närmaste månaderna, så därför lägger jag ut sångerna här (och inom kort på min ’egentliga’ hemsida) i stället.

Inspelningarna gjordes april-augusti 2005. Innan jag nyligen gjorde den här slutliga (och fjärde! :-S) mixen hade jag inte lyssnat på inspelningarna på nästan tre månader – men nu får det vara färdigmixat … man skall ju inte mixa ihjäl sig – så … då läggs hela utgåvan ut för nedladdning här som en tidig julklapp … väl bekomme!
Här kan det hela avlyssnas!
© Treplektra Produktion 2005

torsdag, december 15, 2005

BJÖRNS BLÅA BLOGG

Ja … det var som tusan! Det trodde jag aldrig (nej, vi vet tjatmoster, du har redan skrivit det några gånger vid det här laget)!

Sex månader.
85 bloggposter.
850 kommentarer (vilket ger ett genomsnitt på exakt 10 kommentarer per bloggpost).
52 olika kommentatorer under månadernas lopp.
Lite mer statistik?
OK då (fniss!):
Av dessa 52 kommentatorer är bara nio män … jojo … den flitigaste kommentatorn bland herrarna är inte helt oväntat Robban som avlämnat hela 82% av det svagare könets kommentarer.
Antalet bloggposter per månad har sjunkit ända sedan den våldsamma startmånaden som bjöd på hela 28 bloggposter. Bottenrekordet var nog femte månaden då det bara blev ynkliga sex bloggposter (alltså, nu menar jag inte sex-bloggposter – det finns andra som är bättre på att skriva sådana), men denna sjätte månad visade en liten ökning då åtta bloggposter skrevs.
Antalet kommentarer per månad steg sakta men säkert för att nå en topp på hela 242 kommentarer bloggens andra levnadsmånad – sedan dess har det sjunkit varje månad och ligger åtminstone just nu på ca 100 kommentarer i månaden.

Nu får det väl vara nog med statistik! Näääääh! Lite till (dräggel) kan jag väl få statistika! Varför inte presentera topplistan över antalet kommentarer i Björns Blåa Blogg lite snabbt? OK då! Men då skall det gå snabbt!!! Jodå, jag lovar! Go man go:

1) Galina, 2) Soulway, 3) Robban, 4) Natricia, 5) Munin, 6) Jenny, 7) Pova, 8) Anna Lys, 9) Aniara, 10) Wimsa, 11) Fatou, 12) Lilla Tanta, 13) Bigga, 14) Smultrondroppen & Millroll, 16) Agge, 17) Dolphin & Myran, 19) BeJi (vem?), Pärliz, Nitha, SMrld, Regnaska, Brummelisa & Kär-Stin, 26) Thetexasalbino & Mingogirl, 28) Ibbe, PsychoJenny & Mojan, 31) Foxymissqueen, Sila, Mattlo, Ammie, 35) Shylark, Gatsten, Mange, Antipeters, 39) Paulastina, Angeletta, Micke, Ulrica, $GO$, MyAngelEyes, Tierra, Amaltea, Megadiamant, Badaren, Josef Ekhamra, 7557Kex, AKS1967 & LenaSolljus.

Äh Puh! Med viss aning att någon eventuellt kan förekomma i listan under två olika namn – ibland missar man när någon väljer att byta namn.

Sådärja! Det var statistiken det! Vad har jag annars gjort de senaste dagarna? Hur skulle ni kunna veta det? Jo, jag har suttit djupt försjunken på universitetsbiblioteket och läst historieböcker (svensk kvinnohistoria – Zzzzzzz) och slumrat mig igenom föreläsningar och babblat på i vanlig stil under seminarierna.

Annars har jag planerat någonting som berör denna blogg och därmed också berör dess läsare – vilket alltså torde vara ni … jag menar, om du läser detta så är du en läsare av denna blogg – elementärt min kära Wimsa (och övriga med för den delen). Det är nämligen så här att detta är min allra sista bloggpost i detta MSN-space … … … … okej, lägg av med den dramatiska tystnaden nu … …

Eftersom jag länge varit missnöjd med MSN och dessutom fått bekymmer med mailadressen jag använder till detta space (vilket inte är en hotmailadress – utan en som jag fick från min Internetleverantör), så har jag beslutat flytta på Björns Blåa Blogg till en annan adress för att sedan så småningom stänga detta MSN-space. Flytten har pågått under en längre tid, eftersom jag naturligtvis inte vill gå miste om allt jag skrivit här … eller jo, DET överlever jag nog att mista, men det vore så tråkigt att tappa alla era fina kommentarer. Det har ju minst sagt hänt en hel del i denna blogg också sedan den stapplande starten för ett halvår sedan – och allt finns kvar (inget är således bortraderat) – så det är därför jag behövt tid på mig att planera denna bloggflytt. Hur har jag då gjort? Varför frågar jag er nu igen? Sluta upp med den där fåniga retoriska ovanan, Björn! Jo, jag har öppnat en sk arkivblogg där alla bloggposter och alla kommentarer från detta MSN-space finns bevarade, och jag har öppnat en annan blogg som får bli ny adress för ”Björns Blåa Blogg”. Jag har valt att använda mig av Blogspot i fortsättningen istället för MSN spaces – jag har testat Blogspot genom att skriva min engelska 78-varvarblogg där, och det verkar så här långt krångelfritt (om man jämför med ’Server’-error- och ’there has been a catastrophical error’-MSN). Man behöver dessutom inte ha ett särskilt konto för att skriva kommentarer där, så det är inget som hindrar er att fortsätta läsa där – om ni inte är MSN-puritaner förstås … men det har jag ännu inte sett något tecken på.

Jag kommer med glädje att fortsätta läsa era MSN-bloggar förstås och kommentera hejvilt … så ni slipper inte undan så lätt!

Så nu skall jag göra som jag undrar om jag är först med att göra … jag skall fortsätta denna bloggpost i min nya blogg hos Blogspot … alltså är detta en bloggpost som påbörjas hos en bloggleverantör och fortsätter hos en annan … kan inte vara så vanligt! Ta på er kängorna, vinterjackorna och häng med … jag har satt på cyberkaffehurran och jag tror jag skall kunna skaka fram några cyberlussekatter …

Här är min nya adress:
http://bjornsblaablogg.blogspot.com/

Jag kommer att låta mitt MSN-space stå öppet ett tag till, så att eventuella eftersläntrare inte tappar bort bloggen min, men allt nytt kommer att skrivas på min nya adress. Detta är (förmodligen) det sista jag skriver i detta MSN-space.

Ja? Vad väntar ni på! Klicka då på länken här strax ovan så fortsätter jag lite till …


Kommentarer: 
Grattis till halvåret!Men oj, hur kan man se hur många bloggposter man skrivit?MÅste man räkna dem själv?Hm...Flytta ja, kan man ju göra. kanske är det mindre krångligt på andra ställen, fast själv tyckte jag det var lite ensligare liksom. (Jo, testade en period i början av hösten)Lite mer av community här på msn.Fast å andra sidan har du väl redan en grupp "hang-arounds" här så, tja.Hoppas flytten går lätt och smidigt!!Och jo, grattis igen!(Räknade just och jag fyller snart sju månader. Fast antal poster orkar jag inte riktigt klicka mig fram och tillbaka och räkna)He! / Aniara 15 dec 05:50

Halloy var inte du språklärare.Har jag fattat fel.För du verkar vara mattematiker.Men jag tycker jag med mina 13 kommentarer skulle stå före fatou med sina tolv.Var är rättvisan?FORTSÄTTER KOMMENTAREN I DIN NYA BLOGGPOST / LillaTanta 15 dec 17:36

Hej BeJi!Hoppas allt är bra med dig. Jag har väl inte direkt varit jätteaktiv med kommentarer, det känns i alla fall bäst att skriva dem då man verkligen känner för det, och idag gjorde jag det! :)Jag behåller nog mitt space, det blir alldeles för mycket att flytta på. Jag tycker inte om att jag halkat ner sådär mycket på listan, jag ska försöka skärpa mig...heheGillar du inte kvinnohistoria? Det skulle nog intressera mig tror jag. Jag har ju redan kikat in på den nya bloggen, ska länka till den istället för den här, så jag inte tappar bort dig.Ha det bra tills nästa gång jag kikar in!Kram Linda / Natricia 15 dec 17:49

Förresten tyckte jag att beji tävlingen avgjores lite för snabbt. Jag hann ju inte vara med.Jag skulle säkert ha vunnit. / Natricia 15 dec 17:51

Jag hittade din blogloska (konstnärlig omskrivning) i min statistik så jag hamnade på andra delen direkt. Så helt tappad bakom en vagn är jag väl int, trots tipsresultatet???Ska självklart fixa länk till till dina blogloskor!!!--- Salas Huldra...ja jävlar..heheeee.heee..I love you!(((Hugs from Huldran herself))) / Soulway 15 dec 18:11

Orkade inte läsa hela bloggen men så mycket såg jag,att jag var nr 13, olyckstalet, det kunde jag förstå :).Du skriver att kommentarerna har minskat. Det måste bero på offentliggörandet om din stora kärlek. Några hade kanske förväntat sig att de skulle ha turen att bli utvalda. Läser färdigt en annan dag.Ha en trevlig 4:e advent med kramen. / Bigga 15 dec 2117

Åh vad jag älskar statistik. :))Aha... du flyttar...Kommer genast!/ L / Wimsa 16 dec 09:09

MSN-puritaner?:):):) Det där gillade jag! Reagerade inte Word på detta epitet? (vad säger svenskaläraren - är det epitet eller något annat?:)).Älskling, det är väl inte konstigare att flytta sin blogg än att flytta på sig själv, eller hur?:):):) Well, vart du än går, följer vi efter dig - vare sig du vill eller inte!:dNu går jag och kollar din nya blogg... och i fall du undrar varför jag inte ringer: jag har tappat rösten!:/:/:/ Det har väl blivit för många grupp-/individuella diskussioner de senaste två dagarna.:dsPusspuss och kramkram, BeJi...:)/MSN-o-puritan :d / Galina 16 dec 22:06
Jag går också i allvarliga funderingar på att byta bloggleverantör ty jag är väldigt trött på strul-MSN.Statistik är roligt. Jag är en kalenderbitare av rang. Tyvärr kan jag inte sammanställa en liknande statistik för min blogg. Jag har ju tagit bort en massa bloggposter. Synd att man ska vara en sådan orolig själ.OK, kilar vidare till det nya stället.SeeYa! / Robban 18 dec 07:34

Hej! Nice space, although i can´t understand it too much:PVi ses vän!BEst wishes from Argentina / JE_TE_SOURIRAS_L´AMOUR - pininaneg 18 dec 20:15

HEJ! TAck very much for your comment! I hope see you soon in your new steps =)I just know a little word in Swedish, not too much... I would like understanding it but I can find any webpage who teach this amayzing language.Well min vän I wish you a happy and excelent Christmast and a wonderfull 2006...See you soon!....... NOs vemos! VI SES!!Noelia =D / JE_TE_SOURIRAS_L´AMOUR - pininaneg 19 dec 19:36

BJÖRNS BLÅA BLOGG FYLLER ETT HALVT ÅR!


Välkommen in i värmen!

Jo, som jag sa innan jag avbröt mig själv, så fortsätter min idag halvårsdagsfirande blogg (som jag haft så mycket glädje av) sin tvivelaktiga verksamhet på denna adress. Allt gammalt MSN-material (för alla nostalgiker) finns
här. Jag börjar lite mjukt här idag, eftersom jag redan har babblat på som en galning i min snart igenbommade MSN-blogg.

Jag har idag (efter seminarier och snarkiga föreläsningar) uppdaterat
min sk ’egentliga’ hemsida å de bestämdaste. En nödvändig uppdatering, eftersom min fina kusin Malin pikade mig för att det fortfarande, nästan ett halvår efter hennes och systern Linas student, stod på min hemsida att de befann sig i slutet på sina gymnasieutbildningar. Fy skäms på mig! Uppdatering krävdes alltså … men inte bara där, jag snofsade upp de olika delarna på hemsidan, rensade bort lite onödigt, lade till lite nytt material – men mest av allt rörde det sig om utseendemässiga förändringar. Jag har dessutom gjort en särskild länksida till mina bloggfavoriter. Den blev ganska snygg, om jag får säga det själv – och det får jag, för det är min blogg! Kika här om ni törs … eller ids.


Dessutom har jag börjat få vissa idéer för ett nytt musikprojekt …

Nåja … jag hoppas alla glada bloggarvänner skall trivas lika bra här som ni verkar ha trivts i min MSN-blogg, och eventuella ’nypåstigna’ bloggläsare är naturligtvis också lika mycket välkomna.

Ha det fint, everyhopa!

Björn J. (sugen på Dalarån)

tisdag, december 13, 2005

Testing!

Testing ... testing ... etta ... tvåa ... trea ... plastbil ... PLASTBIL ... PPPPPPPLASTBIL ... joohooooo .... testing ... min röst skall nu komma från vänster högtalare ...

Njae ... Jag tror att diskanten behöver kalibreras en smula.

Lägger in en bild på min gamla blogg tror jag:

Och kanske en länk:

Byter färg på texten
Jättestor storlek på text
Stor storlek på text
Normal storlek på text
Liten storlek på text
Jätteliten storlek på text

Testing ... testing.

Tja ... vaffan det får duga.

söndag, december 11, 2005

GAMMAL SKÅPMAT: NU HAR VI LJUS!

Jag håller på att rensa bland gamla papper och då hittade jag denna lilla sångtext (skriven 9 december 2000 - alltså för ganska exakt fem år sedan) - som ju trots allt är tämligen aktuell.

NU HAR VI LJUS
melodi: J. Olander
orginaltext: R. Hertzberg
ny text: B. Jakobsson

NU HAR VI LJUS HÄR I VÅRT HUS
JULEN ÄR KOMMEN, HOPP TRALALALA!
SPRINGA PÅ STAN, MEST HELA DA'N
STRESSA SOM FAN!
SKINKA, GRÖT OCH LILLA ÄPPELBITEN
FÖR ATT INTE GLÖMMA AKVAVITEN
SPRINGA KRING, SOM MAN VORE DING
INTE UNDRA PÅ MAN BLIR SLITEN!

GRANEN JAG HÖGG, BERUSAD PÅ GLÖGG
DÅ KOM MARKÄGAR'N, HOPP TRALALALA!
BÖTER BETALLT, FEM GRADER KALLT
BARR ÖVERALLT
FRUGAN KALLA MIG FÖR IDIOTEN
OCH INTE KAN JAG HITTA JULGRANSFOTEN
GRAN SKALL KLÄS MED EN JÄDRA FRÄS
AJ! JAG FICK EN GREN RAKT I FOTEN!
(i och för sig hade det gjort ännu mer ont om det varit tvärtom!)

SLÄKTEN ÄR HÄR, JÄMT TILL BESVÄR
FELDTREICH HAN SKRÅLAR, HOPP TRALALALA!
FROSSA PÅ MAT, TÖMMA VART FAT
BIKARBONAT!
SEDAN SÅ SKALL DET FÖRDELAS KLAPPAR
FULLE TOMTEN DYRA VASEN TAPPAR
MED ETT KRAS, FÖR DEN VAR AV GLAS
OCH SVÄRMOR SITTER OCH GLAPPAR

ÖPPNA PAKET, ÅH! ALFAPET!
JUST VAD JAG ÖNSKA, HOPP TRALALALA!
UNGARNA SVÄR: "VA FAN ÄR DET HÄR?
STICKADE KLÄ'R?!"
ÄNTLIGEN SÅ BÖRJAR SLÄKTEN ÅKA ...
... HEM, JAG SLIPPER HÖRA SLÄKTEN BRÅKA
ÄN SLANK DE HIT OCH ÄN SLANK DE DIT
PRECIS SOM PRÄSTENS LILLA KRÅKA

JAG PUSTAR UT, JULEN ÄR SLUT
DET VAR PÅ TIDEN, HOPP TRALALALA!
SITTER PÅ PASS, INNE PÅ DASS
OCH RÖKER BRASS (alltså, den där raden tar jag VERKLIGEN avstånd från - men det STÅR så i texten!)
NU KAN MAN NJUTA UTAV JULEFRIDEN
DET SOM JAG HAR VELAT HELA TIDEN
ALLT ÄR TYST, INGEN HÖR ETT KNYST
OCH KREDITEN ÄR ÖVERSKRIDEN!

Jag var tydligen i god form för exakt fem år sedan ...


Kommentarer: 
..hiihii..heeee.hiihii...Idag/ikväll, slår han ALLA rekord...hiiihii. Kanske Stand Up år 2006???(((Soulway med tvättbrädan på väg att formas!))) / Soulway 11 dec 19:43

Allvarligt, Björn J-son. Om man klär granen med en jädra fräs, då faller den omkull ety fräsen är för tung. / Robban 11 dec 19:54

Ho ho hoVilken underbar text!Den drar jag ut och sjunger till julaftonssnapsen!Men brass-raden tänkte jag skriva om.Men hur då? Vad rimmar på dass och pass? / Kär-Stin 11 dec 20:09

Hoppsan!Förlåt, det var ju tokigt tänkt.Man får ju inte förvanska en text.Jag lägger in en BRASS - LAPP! / Kär-Stin 11 dec 20:32

Skumgummimadrass eller möjligen inklinationskompass...?Jupp, att säkra granj*veln i taket har jag aldrig hört talas om. Måste vara något norrländskt...Tack för berömmande ord. Alltid lika kul att läsa.Ha en bra veckaRobban / 12 dec 05:33

He he, fin text!Och fina "pristroféer"!Får sno med mig den där jag är med på prispallen till min sida och glänsa lite!=) / Aniara 13 dec 00:53

Nja, jag har ju lovat att hålla mig borta härifrån, men ett kort inhopp kan jag unna mig ("ett kort inhopp"? - sedan när klarar jag av att framföra min mening kort och koncist!?:O:D:S)... Herregud, vad trött man blir av denna Lucia...:s Alltså, det är inte så att jag skulle vara emot själva firandet, nej, precis tvärtom - det behövs fler ljusa stunder i dessa dagar av mörker och råplugg. Men: måste det vara så okristligt tidigt!?:/Jag och Karwan har blivit väckta av den förb-t pigge Allan vid femtiden (som vanligt, men denna gång var vi också tvungna att gå upp! :s), och sedan följde vi som tre zombies (grannpojken inkluderad) till skolan, där jag fortsatte halvsova på bänken. Lagom till Lucias intåg vaknade jag, men koffeinabstinensen kändes må du tro... Så jag var sur, sur, SUR - hade jag läst denna din underbara text innan, skulle jag sjunga den för full hals för att förstöra firandet!:DS
Lucia var förtjusande vacker, ingen som såg denna späda änglalika varelse hade kunnat tro att hon svär som en borstbindare (jo, det gör hon, jag har hört henne in action - MYCKET övertygande, skulle jag påstå! :DS). En och annan trött gäsp undslapp flera stjärngossar, men luciorna var väldigt pigga och ivriga och sjöng faktiskt vackert - både på svenska och på ryska och på spanska och - hör och häpna! - på persiska!:O:O:O Karwan, som naturlitvis inte förmådde hålla ögonen öppna, missade alla sina solopartier, men blev blixtsnabbt rädad av Allan, som mer än gärna sjöng för både sig och storebrorsan.:DÄlskling, jag ser att du redan har fixat facit och korat vinnare.:):):) Ett stort grattis till millroll och alla andra!:) Soulway, du ska inte misströsta, för jag skulle förmodligen vara en av de sista i tävlingen - trots att det var frågor om min darling.:ds Jag kunde ju inte ens minnas vilket var mitt första ord i BeJis blogg!:DSJaja... nu är tiden snart ute, jag ska på ett fullständigt onödigt föredrag om hälsofrämjande miljöer... Hälsofrämjande miljöer? - För guds skull, skippa lucior och låt folk sova, där har ni en viktig hälsofrämjande moment!:DSPusspuss, älskling, jag älskar dig!:) / Galina 13 dec 09:58

...hiihiii..kikar bara förbi en liten sväng för att få igång dagens magträning. Hittar också Galinas Lusseinlägg och kör således ett extra pass just idag.Nyfiken på sångerskan!!! Namnet låter härligt annorlunda från det gängse skvalandet!!! Kul!!(((Ljus på er alla utom Rullegulle!!!!Hälsar Soulway och katterna!!!))) / Soulway 13 dec 10:30

Jo, alltså, man dricker inte direkt julöl på Anna-dagen; man smakar av julölet som ska vara färdigbryggt den dagen. Viktigt, viktigt att det blev bra! Men som sagt, avsmakning är det.Jag kom på 3:e plats!!! Det var värst. Trodde jag inte. Fast varför var jag säker på att du ville spela fiol, det förstår jag inte helt. I e.m. såg jag reprisen på TV:s Luciasändning från Olofsfors. Mycket synd att jag inte spelade in den. Förnämligt bra, kändes äkta på alla sätt. Eloge till den stadiga, snälla hästen som Staffan Stalledräng kom inridande på :-) Men alla medverkande var utmärkta. Såg du möjligen programmet? Festlig text du skrev för 5 år sedan *fniss*. Mycket BeJi-ig och fin 3:e Adventshälsning. Tack detsamma! / Pova 13 dec 19:19
*Fniss* häftig text!Hur rullar livet annars med dig, Galina och Rulle? Du håller väl till i Ume? Hörde att galningen går lös där uppe igen - Hemskt!Ta väl vara på Er alla 3, en god jul och ett gott nytt!Kram,AnnA / Anna-Lys 14 dec 10:23
Jag tycker nog att den sista versen var den allra bästa, trots brasset. Äsch, lite nödrim och lite nödlögner får man väl tåla, särskilt nu i denna "signade" juletid ! Drick lite mer glögg så blir det kanske lite fler verser till jul...och sångerskan här kan nog inspirera. Riktigt härlig röst till ackompanjemang av stilenligt rasp. Godkväll ! / Millroll 14 dec 20:12

lördag, december 10, 2005

FACIT OCH RESULTAT

Tjahapp, gott folk. Här kommer facit och resultat:

1) VILKEN AV FÖLJANDE SVENSKA ARTISTER FINNS INTE REPRESENTERAD I MIN SKIVSAMLING?
Rätt svar: 2) THOMAS DI LEVA
Såväl ”Surströmmingspolka” som ”Vem tänder stjärnorna” finns i min samling …

2) I VILKEN MÅNAD ÄR RULLE FÖDD?
Rätt svar: 1) FEBRUARI
Väldigt många var övertygade om att Rulle är en aprilkatt – men han är i själva verket född i februari.

3) VILKET MÄRKE ÄR DET PÅ MIN AKUSTISKA GITARR?
Rätt svar: 2) WASHBURN
Väldigt många trodde att jag har en Ibanez-gitarr – men min kära gamla trogna Washburn är faktiskt av märket Washburn.

4) VILKEN LITTERÄR FIGUR IDENTIFIERAR JAG MIG MED?
Rätt svar: 2) RIKKI TIKKI TAVI
Denna bloggs förra underrubrik ”Gå och se efter” var Rikki Tikki Tavis valspråk.

5) VAD VAR MITT FÖRSTA MUSIKINSTRUMENT?
Rätt svar: X) EN MELODIKA
En lite egendomlig plastmelodika med knappar istället för pianotangenter var mitt första musikinstrument.

6) VILKET MUSIKINSTRUMENT VILLE JAG HELST LÄRA MIG SPELA NÄR JAG VAR LITEN?
Rätt svar: 1) KLARINETT
Faktiskt var klarinett det jag helst ville lära mig spela när jag var en liten grabb … eftersom jag var (och är) väldigt förtjust i dess röstlika klang. Att jag IDAG väldigt gärna skulle vilja spela fiol är en helt annan historia.

7) VILKEN SVENSK MELODIFESTIVALSÅNGERSKA HAR SKICKAT ETT E-MAIL TILL MIG?
Rätt svar: X) CAROLINE WENNERGREN
Några av de som har hängt med ett tag i min cyberbekantskapskrets vet om att jag efter att ha skickat en tummenupp-hälsning till denna duktiga och personliga unga sångerska fick ett glatt tack-mail till svar.

8) VILKET KÄNT KOMIKERPAR FINNS AVBILDADE I MITT KÖK?
Rätt svar: 1) HELAN OCH HALVAN
Lätt att luras att tro att det rör sig om Hasse och Tage, men på min vägg hänger en bildskiva med Helan och Halvan (dvs Oliver Hardy och Stan Laurel)

9) ETT VERK AV EN VISS KONSTNÄR HÄNGER PÅ VÄGGEN OVANFÖR MIN SÄNG? VEM ÄR KONSTNÄREN?
Rätt svar: X) LASSE ÅBERG
Ernst Billgren – never! Vore det Ola Billgren skulle jag inte våga hänga den på väggen, utan snarare ha den inlåst i ett bankfack. Däremot hänger det grafiska bladet ”Katt och Mus” på väggen ovanför min säng.

10) EN UDDA DETALJ MED RULLE ÄR …
Rätt svar: 2) … ATT HAN ÄR PASSGÅNGARE
Vare sig saltgurka eller att bada är något som lockar Rulle. Däremot har han en lustig promenadstil – a la passgångare.

11) VILKET VAR DET FÖRSTA ORDET GALINA SKREV I MIN BLOGG?
Rätt svar: 2) ”WELL”
Resten av svaret blev dock på svenska. Apropå Galina, så kanske många undrar var hon har tagit vägen eftersom hon har kommenterat så sparsamt på sistone, men hon håller just nu på att råplugga inför en tenta på onsdag, och hon har lovat sig själv att hålla sig borta från bloggarna fram tills dess att tentan är avklarad.

12) DE FÖRSTA ”KÄNDISARNA” JAG SÅG UPPTRÄDA VAR …
Rätt svar: X) TRIO ME BUMBA
Gyllene Tider har jag aldrig någonsin sett uppträda, After Shave och Galenskaparna såg jag i början på 90-talet, men Trio Me Bumba såg jag uppträda i Pontushallen i Luleå ca 1984-85. Detta legendariska gäng hade en gång inför ett uppträdande ett förband från Liverpool som hette ”The Beatles” – undrar vad det blev av dem. Att ha The Beatles som förband – eat that, Per Gessle!

Det skulle innebära att den rätta tipsraden är: 212 2X1 X1X 22X

Det innebär också att BeJi-Tipset har en vinnare - som vinner den tjusiga imaginära medaljen ... och det är Millroll som fick hela 8 rätt! Bravo!

Delad tvåa blev kaxen Robban och Aniara med sju rätt och trea blev Pova med fem rätt.

4:a) Wimsa 3 rätt
5:a) Fatou 2 rätt
6:a) Soulway 1 rätt
7:a) Anna-Lys 0 rätt (tja, väljer man att psykologisera tipsmakaren i stället för att tippa får man stå sitt kast)

Ha en fortsatt trevlig helg och en trivsam tredje advent!


Kommentarer: 
Fan oxå!! Skittävling :-(( *Bankar och slår på skärmen**Hrm* Men det gick ju ganska bra ändå. Delat silver *WOW* DiLeva var jag apnära att att skriva, men ändrade mig i sista stund. Melodikan kände jag i magen att det var rätt.Det var kul det här :-))GRATTIS MILLROLL!! / Robban 10 dec 23:07

He heFast det var då skrutt att jag hade fel på gitarren!Försökte faktiskt lista ut märket genom att kolla gitarren på bilden med de olika varumärkena och . ..suck, pust, stön . . .det gick så dåligt att se att jag till slut satsade på fel märke.Att missa den lilla mungon var ju dåligt förstås.Såååå, egentligen skulle jag förstås ha klått Millroll!!!Grr!=) / Aniara 11 dec 06:21

Och det grämer mig faktiskt att jag inte valde Tomas di Leva som jag först trodde, samt Rikki Tikki Tavi som jag också hade som starkt alternativ i stället för Don Quijote ! Grr, jag kunde ha haft 10 rätt ! Men å andra sidan slog jag mig själv med häpnad genom att över huvud taget svara på frågorna och dessutom slå sådana ringrävar som Aniara, Robban och Pova. Tack snälla BeJi för de fina utmärkelserna. Det är nästan lika fint som Nobelpriset. I alla fall blev jag nog lika överraskad och stolt över mitt första pris som de nobla nobelpristagarna. (Jag som aldrig vinner annars...)En sådan lycklig tredje advent !!!Och bättre lycka nästa gång, kära Medtävlare !!! / Millroll 11 dec 10:18

...heee..heeee..heeehiihiiii! Huvva vad dåligt det gick!!!Hooooo..Lasse Åberg var den enda jag prickade in. Visste tyvärr inte vare sig vad Rikitikitavi var för nåt och inte heller passgångare så då chansade jag på katten gustaf och saltgurka..Februari det var ovanligt. Kanske en extremt mild vinter i Lule det året. Eller ovanligt pilska kattföräldrar!!!Jo, din fru har helt försvunnit från arenan, tyvärr!! Men om hon pluggar så. Då måst man ju!!(Apropå svaret ang fruns första ord så hade jag svårt att tro på well, det låter så amerikanst och hej lät för vanligt.Därför valde jag JAG som från en kvinna som står för sina åsikter!!!)Kramar och ha det gott och förlåt oss mindre vetande för vi skola icke förstå!!!(((Soulway med sin vår och sommarfödda katter!!!)))P.S. Ett stor Tack för att du räddade mig från jumboplats kära Anna-Lys!!!D.S. / Soulway 11 dec 17:15

Hej Björn! Kul att du kikade in, även om jag varit lostett bra tag...men jag är kvar, ett tag till...jag är bara litesådär...sporadisk...=) / Regnaska 11 dec 18:33

Det där "epitetet" på slutet var fult! Jag är ju knäckt av din förb..tipsrad!Nåja. Ha Det Gott och Hälsa Frun!!!(((Soulway och Mozart united för revansch))) / Soulway 11 dec 18:34

Ja ja typiskt lärarstil - att nyttja kastsystemet dvs klassindelning. Klart jag står mitt kast :-D(Kastväsendet är ett uråldrigt påfund som kan spåras till den gamla vedaböckerna daterade långt före vår tidräkning. Kastväsendet är en form av klassuppdelning, och det enda sättet att stiga i graderna är att vara sitt kast troget och på så sätt återfödas i ett högre.)Helldre psykologiserar jag än kastar mig in i religösa grubblerier :-)vidare info 
http://www.indien.nu/fakta-tips/religion/kastsystemet/
Anna-Lys 11 dec 21:26

Fniss :-DBara några bokstäver liksom ... ingen betydelse i det stora hela.Ha en fin lucia Stjärngosse där ;-) / Anna-Lys 12 dec 10:42

aaaah... bara tre rätt. Jag skäms! Vad är jag för en bloggkompis egentligen. Förresten så visste jag att det var en Washburn - vågade bara inte avvika från mönstret (d.v.s alla andra hade ju....)Nä fy vad dåligt presterat av mig. *skäms*Förlåt, förlåt - jag ska genast gå och dra något gammalt över mig./ L / Wimsa 13 dec 13:47

torsdag, december 08, 2005

BEJI-TIPSET

Litet tips i BeJi-kunskap – fantastiska imaginära priser utlovas till bästa resultatet.
Var inte rädd för att chansa – man kan komma långt med sk ’sömmersketips’.

1) VILKEN AV FÖLJANDE SVENSKA ARTISTER FINNS INTE REPRESENTERAD I MIN SKIVSAMLING?
1) THORE SKOGMAN
X) EVA DAHLGREN
2) THOMAS DI LEVA

2) I VILKEN MÅNAD ÄR RULLE FÖDD?
1) FEBRUARI
X) APRIL
2) OKTOBER

3) VILKET MÄRKE ÄR DET PÅ MIN AKUSTISKA GITARR?
1) IBANEZ
X) FENDER
2) WASHBURN

4) VILKEN LITTERÄR FIGUR IDENTIFIERAR JAG MIG MED?
1) KATTEN GUSTAF
X) DON QUIJOTE
2) RIKKI TIKKI TAVI

5) VAD VAR MITT FÖRSTA MUSIKINSTRUMENT?
1) EN GITARR
X) EN MELODIKA
2) ETT LEKSAKSPIANO

6) VILKET MUSIKINSTRUMENT VILLE JAG HELST LÄRA MIG SPELA NÄR JAG VAR LITEN?
1) KLARINETT
X) GITARR
2) FIOL

7) VILKEN SVENSK MELODIFESTIVALSÅNGERSKA HAR SKICKAT ETT E-MAIL TILL MIG?
1) CHARLOTTE PERELLI
X) CAROLINE WENNERGREN
2) LOTTA ENGBERG

8) VILKET KÄNT KOMIKERPAR FINNS AVBILDADE I MITT KÖK?
1) HELAN OCH HALVAN
X) HASSE OCH TAGE
2) ABBOTT OCH COSTELLO

9) ETT VERK AV EN VISS KONSTNÄR HÄNGER PÅ VÄGGEN OVANFÖR MIN SÄNG? VEM ÄR KONSTNÄREN?
1) ERNST BILLGREN
X) LASSE ÅBERG
2) OLA BILLGREN

10) EN UDDA DETALJ MED RULLE ÄR …
1) … ATT HAN ÄLSKAR SALTGURKA
X) … ATT HAN GILLAR ATT BADA
2) … ATT HAN ÄR PASSGÅNGARE

11) VILKET VAR DET FÖRSTA ORDET GALINA SKREV I MIN BLOGG?
1) ”JAG”
X) ”HEJ”
2) ”WELL”

12) DE FÖRSTA ”KÄNDISARNA” JAG SÅG UPPTRÄDA VAR …
1) GYLLENE TIDER
X) TRIO ME BUMBA
2) GALENSKAPARNA OCH AFTER SHAVE

Lycka till!


KOMMENTARER: 
hejsan teacher collegue,Hmmm lite jagcentrerat här idag --- ensam? ;-)Dr Freud-Ella och Dr Phil-Lipa / Anna-Lys 8 dec 19:03

Hej, yngling!Rubiks orm? Var det mojängen som man kunde vrida till figurer som bollar och svanar etc? I så fall var den för jävvla häftig. ;-)Hrm, imaginära priser...Let me see..
1. X
2. X
3. 1
4. 2
5. X
6. 2
7. X
8. 1
9. 1
10. 2
11. 2
12. X
Kom med något svårare nästa gång.Ha det grejjt o slinka lugnt./ Robban 8 dec 19:07

...heee..hee. Jälar vad svårt! Ber att få lite betänketid.Kul grej i alla fall och en extra puss för att Rullefakta också ingår!!!I`ll be back!(((Soulway i fundertagen;-))) / Soulway 8 dec 19:16

Klar. Här kommer min tipsrad:1x112x2xx112Rad inlämnad av Soulway! 20051208 / 8 dec 19:24

Hej Björn! Nu har du fått konkurrans i "läxa-upp-mig" i mina kommentarer, av självaste morsan (JA, det ÄR min mamma! Mormor till mina barn, med andra ord. ) Tillika gammal lärare. OK. till frågesporten (jag är INTE bra på sånt här, men fantasin ser inga gränser) så jag får chansa:
1. 2
2. x
3. 1
4. x
5. 2
6. x
7. 2
8. x
9. 2
10. x
11. 2
12. 1
/ Fatou 8 dec 20:19

*Slog ner en frågesportsledare*Ro hit med priset nu! OK? / Robban 9 dec 05:36

Kul grej, men jag är urdålig på sånt här. Men... här kommer i alla fall min tipsrad2X112X2X112XPuh... det där var svettigt värre. :)/ L / Wimsa 9 dec 09:14

Ger mig inte på det där tipset det får räcka med melodikrysset i morgon. Ville bara informera att Mozilla räven har en ny version ifall att du hade missat det. NR 1,5 och den snabbare.Ha en fin 3:e advent / Bigga 9 dec 14:59

Nej nu är jag väl riktigt knäpp ? Får man inget pris om man lyckas pricka in alla fel ?
1.x
2.2
3.2
4.x
5.x
6.1
7.x
8.x
9.x
10.2
11.2
12.x
Ja, men ett tröstpris kan man väl få....? Någon liten kattbild, eller så.... / Millroll 9 dec 17:44

Ok, här kommer då mitt försök att tippa 12 (13!!!!) rätt på Björn-Tipset:2x1xxx21x22x=) / Aniara 9 dec 19:57

Tja, det kan ju inte bli annat än fel på de flesta eftersom jag chansat. Några rätt har jag iaf ;-)x1x222x11x1x Fråga 6 och 7 är jag säker på. Nu läste jag att Rob har vunnit, men jag ser inte ngt om det här. Så jag har inte kopierat hans rad!!Kram från Pova / 10 dec 03:20

*he he* Jag har en känsla av att jag var kaxig i överkant. The harder they come...Ärligt talat är jag bara säker på fråga 7. Efter att ha läst Povas kommentar är jag även säker på fråga 6 ;-PHa dig nu en förträfflig helg./ Robban 10 dec 06:44

tisdag, december 06, 2005

PÅ VÄG MOT ”BOKSTAVEN Ö”

Har stämt min gamla Washburn.
Har börjat klinka och töja.
Har kollat över tejpen.
Har börjat gnola och tänka.
Har börjat få hårda fingertoppar.
Har börjat trumma med munnen.
Har börjat grunna över teman.
Har börjat göra anteckningar i kanten.
Har börjat skapa inre bilder.
Har börjat se ansikten.
Har börjat leka med stämningar.
Har börjat förkasta och göra om.
Har börjat få tömma papperskorgen.
Har börjat leta färger.
Har just hittat sångmön.
Har börjat kittla musans bröst.
Kanske det blir något till slut.


KOMMENTARER: 

Tack för din fina kommentar, och du ser ju, det blev ju något! / Natricia 6 juli 20:11

Detta är bara uppvärmning. / Björn 6 juli 20:31

Jaha.... När kommer resten då??!! Munin säger att du kanske har ett liv. Vaddå liv vid sidan av bloggen... bloggen ÄR ju livet :) / Natricia 7 juli 16:42

Underbara ord! Bra skrivet Björn! :) / Jenny 7 juli 18:17

BeJi in action... :)I can't stop lovin' you!:d / Galina 26 augusti 19:26

söndag, december 04, 2005

TILLBAKABLICK, PEPPARKAKA OCH KVIBILLE

Till skillnad från julbocken i Gävle har julbocken på Storfiskarn inte brunnit upp. Däremot har den välts omkull av en viss grafitgråvit katt som lekte med ett stycke skruvkork med texten ”Pepsi Max” som husse tappat på golvet. Men strunt i det – även en Rulle-Bulle måste ju få roa sig lite, när han inte får för sig att nosa på brinnande bivaxljuslågor. Nå, det går inte lika illa som det gjorde för barndomshemmets första katt Linus som brände upp morrhåren varje jul (som någon slags egendomlig jultradition). Så är Rulle också lite smartare än vad denne Linus var. När jag sitter nu i ljusets sken, julfikar lite med köpespepparkakor med Kvibilleost på och den tänkandes mjölk (dvs kaffe) till, kommer jag att tänka på att det om några dagar är exakt ett år sedan jag motvilligt släppte in Internet i min datorburk – och vilket år det har varit. Kanske dags för en kort-korti-kort-kort sammanfattning av vad som hänt sedan dess.

December 2004
Kämpar med att slutföra mitt examensarbete för att bli grundskollärare – mycken nervositet – kopplar in internätet i burken och håller på att överdosera surfandet under några dagars tid – knyter mina första Internetkontakter kort före nyår – mestadels skivsamlare utomlands – börjar skriva låtar igen efter ett längre uppehåll – sörjer tsunamins offer

Januari 2005
Tar min första examen – påbörjar mitt andra examensarbete (för att bli gymnasielärare) – får mina första besök av datorvirus – går med i mail-listan 78-L och är en flitig deltagare där under en månads tid – köper en ny minidiscspelare – sitter klistrad framför datorn (till och från några månader framöver) och hör på radiokanalen BBC7

Februari 2005
Mycket jobb (men kul jobb) med det blivande examensarbetet tillsammans med Maria från Sjöbotten – börjar hänga på Bredbandsbolagets eget forum och kommer där för första gången i kontakt med cyberlegendarer som Robban, Munin, Pova, Tanne, månadsdamen, Anna-Lys och några till – får en fin kvinnlig brevkamrat genom detta forum under en kortare tid – går ur 78-L pga brist på tid

Mars 2005
Praktik och insamlande av forskningsmaterial – har inte så mycket tid med andra verksamheter, men är ändå ganska aktiv i Bredbandsbolagets forum

April 2005
Fortsatt praktik och sammanställning av material – lever för skolarbetet som turligt nog är riktigt roligt under denna vår – lite mindre Bredbandsforum (som börjar vackla lite pga diverse bråk)

Maj 2005
Öppnade min hemsida i början på maj, och den skulle jag ju få ganska stor glädje av – slutlig sammanställning av examensarbete – mycket jobb men ändå aldrig stressigt – lämnar urförbannad Bredbandsbolagets forum – Bredbandsbolagets forum läggs ned kort därefter (förmodligen inget som helst samband) – blir medlem i GunnarD:s forum och är ganska aktiv där under en tid – lite egendomligt att studierna nästan är färdiga – lite separationsångest från klasskamraterna – lite deppigt – lite osäkert vad som skall ske under sommaren – rastlöst och oroligt - lite ensamt

Juni 2005
Försöker på något larvigt sätt markera att en ny tid har börjat genom att låta kalufsen växa och genom att raka av min gamla kära mustasch som vuxit på min överläpp sedan 1998 - blir inbjuden att delta i Anna-Lys MSN-grupp ”ChatMate” – tackar först ja efter en längre betänketid, eftersom jag har dåliga erfarenheter av MSN – tyckte att de krånglade alltför mycket (av någon egendomlig anledning) – några dagar senare startar jag (den uttalade anti-bloggaren) som ett experiment en blogg som först heter ”BeJi_Treplektra”, men som någon vecka senare får det mer snärtiga namnet ”Björns Blåa Blogg” – pga ett smörigt och smickrande foto i min MSN-profil börjar jag få mail från chatvilliga kvinnor i Ryssland, Tyskland, USA, Kina, Hong Kong och Frankrike – jag hajar ingenting – men gillar det! Tiden i "ChatMate" blir inte så lång, men i slutet på månaden går jag med i Munins MSN-grupp "Korpboet-Varglyan" och där är jag fortfarande kvar.

Juli 2005
Jobbar som en galning inom äldrevården och trivs med livet. Bloggen visar sig vara mer livskraftig än väntat – antalet läsare ökar och antalet cyberkontakter likaså – i mitten av juli går datorn åt helsicke – KRIS!!!!!!!! – fixas dock snabbt tack vare en finfin morbror vid namn Åke – mycket inspirerande tid – komponerar mycket och skriver mycket

Augusti 2005
Väldigt musikaliskt aktiv i början på månaden och får i vanlig ordning en mindre depp därefter – skrev några väldigt oinspirerade bloggposter – MEN … i en av dem dök en ny läsare och kommenterare upp – närmare bestämt 9 augusti, 15:21 – vem kan det ha varit? – hur som helst, augusti blev i fortsättningen en väldigt intressant månad, tillsammans med en ny fascinerande brevvän – en stegrande svårbeskrivlig känsla som just i slutet på månaden augusti hade utvecklats till … kärlek.

September 2005
Den ’hemliga’ kärleken avslöjades bland bloggarvännerna – vilket väckte viss uppståndelse – en fristående kurs i Historia inleddes på LTU – en för-skojs-skull-kurs som skulle avsluta min akademiska karriär – kunde dock inte tänka klart under större delen av månaden vilket även märktes på min fullständigt slocknade studieiver – var så förälskad att jag nästan blev mentalt blockerad – lite skrämmande … men även underbart.

Oktober 2005
Studierna fortsatte … tror jag i alla fall … såg hela tiden fram emot ett besök från min stora kärlek … att få möta henne i verkligheten … två veckor före blev jag ordentligt sjuk … sjukare än vad jag ville skriva om i bloggen … var mycket orolig för att jag inte skulle hinna bli frisk inför dagen D – men det hann jag … och månadsskiftet oktober-november var jag förmodligen världens lyckligaste man …

November 2005
Underbar början … inte helt oväntat blev separationsångesten stor – har dock kunnat koncentrera mig på en (för mig) intressant fördjupning i historiekursen (som jag ser som min sista akademiska insats av betydelse) … lite tungt till och från … men samtidigt har tankarna om framtiden börjat ta form … det verkar trots allt som om det skall bli en framtid. Gör comeback i 78-L och öppnar min engelskspråkiga ”The 78 rpm blog”.

December 2005
Ja, det är det nu … och lite väl tidigt att sammanfatta … men hittills verkar det fullt OK. Blåbloggen hänger med, lite mer tystlåten nu för tiden – men fortfarande svårknäckt.


KOMMENTARER: 
Hej vännen är ine & kikar till så allt är bra me dig. Hoppas att du får en bra vecka Kram Fia. / Smultrondroppen 5 dec 12:29

Internet-oskuld till ända fram för ett år sedan! Ganschka fantastiskt, får jag säga.Det har du allt tagit igen med råge, eller hur?Kanske inte så dumt det där, att försöka tänka efter och göra nånslags sammanfattning av tiden som runnit iväg.Ibland blir man kanske positivt "överraskad! av hur mycket som egentligen hämt.Fast det kanske kan bli tvärtom också, för en del av oss . . .Nej, nu skall jag nog ta och fixa nått att äta.Ha're!=) / Aniara 5 dec 19:18

Skönt att höra, lät lite konstigt ju!=)För övrigt har du helt rätt, låtar i 64kb är verkligen inte att leka med!Fast gör så för bloggen, så de laddar ner snabbare.Kan ju ta evigheter annars.Har själv inte kopplat datorn till nån stereo, så det är inget vidare värst ljud i den ändå.Annars brukar det väl mer handla om minst 192 kb och uppåt.OCh då skall man nog ha en riktigt bra anläggning för att höra nån större skillnad.Eller? / Aniara 6 dec 05:32

*ha ha* Cyberlegendar va? :-)) / Robban 6 dec 17:30

WOW! En bronsmedalj skulle icke sitta helius felius.Fan, har jag tjötat så mycket? Men jag har en känsla av att du ligger i det absoluta toppskiktet i min statistik också. :-) / Robban 6 dec 19:02

*Bättrar på statistiken* / Robban 6 dec 19:02

Men... jag skrev ju här igår. Jag vet att jag skrev här... hmm... konstigt???!!!I alla fall så skrev jag bara "Härlig sammanfattning av året och din tid som bloggare. Jag är så glad för att din blogg finns"./ L / Wimsa 7 dec 08:27

Hej...Ja du vilket år det varit... Hmm funderar på mitt eget.. Mkt har hänt både positivt och negativt.. Men tack o lov har det negativa vänts till gott..Hade ngr ofrivilliga veckor utan internet i somras när jag flyttade till hus... INTE kul att vara utan internet nu när man är van att ha den tillgången dygnet runt..Önskar dig lycka till med nästa internetår.Kommer trilla in här då o då även under det året.Nähä nu fick jag inte sitta längre.. Ozzy vill UT och då är det brått.. Kramiz Cina 7 dec 13:59

Kort år jag tycker det verkar vara ett låååååångt och händelserikt årkraaaaaaaaaaaam / Lillatanta 7 dec 16:52

Vilken underbar års-kavalkad!!! nskar dig en riktigt trevlig helg och en underbar 3:e advent! Kram! / Fatou 8 dec 16:09

Hejs Bara Beji!!!Här har det svängt rejält!!!!!!!!!!!!!Men det är ju så du vill ha det. Hoppas man får läsa en sammafattning för nästa år också! Du lär knappast "somna vid ratten" tippar Soulway!!!!!Hare Gott båda Gullenissarna. Och en extra till Rullegullet!!! (((Kramar Soulway och Busungarna!!!))) / Soulway 8 dec 16:54

lördag, december 03, 2005

ONK KCH ONK KCH

Efter att just ätit en utmärkt middag bestående av cous-cous (jodå, jag har blivit en riktig cous-cous-galning på sistone), ärtor, majs, paprika och ädelost tycker jag att det är dags att skriva en ny post i den gamle försummade bloggen. Under den senaste tiden har jag mest ägnat tid åt min inlämningsuppgift, ett visst översättningsjobb (hoppas få bra betalt ;-P), och min engelska 78-varvsblogg – där mycken blandad musik kan avnjutas … detta är vad som kallas en skamlös pluggning för ”THE 78 RPM BLOG”, men detta är min blogg och jag gör vad jag vill i den. Lite motvilligt har jag börjat inse att det kanske, eventuellt, kanhända skulle vara fint med lite julpynt i den gamla rövarkulan, så jag har letat fram ett st julbock, ett st ljusstake, fyra st vaxljus, lite glitter och annat tjafs – avvaktar dock med julmusiken än så länge. När jag förde över olika stenkakor på minidisc i september-oktober 2004, gjorde jag en särskild minidisc med enbart julmusik, men efter att ha lyssnat igenom julvisa efter julvisa efter julvisa (under överföringen) var jag så less på julmusik att jag sedan när det var jul inte lade på vare sig ”Elvis Presley’s Christmas Album”, ”Christmas with Mahalia Jackson” eller ”A Christmas gift from you from Phil Spector”. I år har jag varit lite mer aktsam och undvikit julskivor, förutom för en tid sedan när jag spelade Monika Linds 78-varvare ”Snögubben Froste” – lite riskabelt, jag vet, men dosen var så liten att jag klarade mig helskinnad.

Jag har blivit ombedd att lägga in något gottigott från vinylsamlingen och lagt in ett stycke som heter Onk Kch Onk Kch
 av och med Lars Hollmer. Lars Hollmer (mest känd för sin ’hit’ ”Boeves Psalm” och för att han är/var med i proggbandet Samla Mammas Manna) är i mitt tycke Sveriges intressantaste kompositör. Han gör en musik som är alldeles omöjlig att klassificera, eftersom han är så underbart ostrategisk i sitt musikskapande – något som är alldeles för ovanligt. Han går sina egna vägar när han skapar sina tonbilder – seriös musik klädd i populärmusikens kläder, dock utan att bli pretentiös eller särskilt svår. Anledningen att han klarar denna svåra balansgång är att han alltid behållit en barnaktig (inte barnslig – utan barnaktig) entusiasm och passionerad skaparglädje. Hans musik låter ganska enkel, men den är egentligen tämligen invecklad, såväl melodiskt, men framför allt rytmiskt. En intim och personlig musik med små intrikata musikaliska detaljer som det är ett nöje att upptäcka. Jag hörde detta stycke för första gången för kanske femton år sedan, men det dröjde några år innan jag började uppskatta hans musik, eftersom mina öron inte var mogna för den från början.

”Onk Kch Onk Kch” komponerades när Lars Hollmer hörde sin sambos lilla dotter gå omkring och göra härma trummor med munnen. Hollmer spelade in några sekunder av detta på band och gjorde en sk loop av detta korta inspelade stycke så att det varade i flera minuter, och sedan komponerade han musiken utifrån sambons lilla dotters muntrummande. Många andra intressanta musikinstrument kan höras om man lyssnar riktigt noga; t ex en nalles brummande, en burk med (eventuellt) ärtor som skapas, något som låter som något som skrapas mot ett rivjärn, samt sambons två äldre barn som körar. Till allt detta spelar Lars Hollmer bl a melodika, syntar och diverse slagverk – och resultatet blir ett stycke barnaktig (icke barnslig) musik som jag tycker är alldeles omöjlig att motstå. Hade Sverige haft ett någorlunda öppet och vaket kultur- och musikklimat skulle Lars Hollmer vara en av Sveriges mest firade musikmänniskor. Nu är det tyvärr inte så ... alltså är Lars Hollmer inte så känd i Sverige som han borde vara … men däremot i Japan säljs hans soloplattor och hans skivor med ”Samla Mammas Manna” för fantasipriser.

Trevlig andra advent allihopa! Jag ber om ursäkt för att jag inte varit och hälsat på er så mycket på sistone, men jag hoppas ta igen det inom kort. Keep Swinging! /Bj.

PS.
I senaste "Record Collector" sade skivsamlaren Andy Votel följande:
"Some of my favourite collectors in the country are armed with the only two things you need to be a good record collector. A genuine passion for music and an open mind"
Kunde inte sagt det bättre själv!
DS.

RIP Micke Dubois


kommentarer: 
Swing it magistern, swing it. Den fina sången sjöng Alice Babs in. Titta, nu lärde du dig någonting nytt idag också.Ha en för jävvla fin andra advent./ Robban 3 dec 21:47

Tragiskt med "Svullo". :-(( / Robban 3 dec 21:50

Tackar...och en fin andra advent till dig ochGaaaliiiiiiiiinaaaaaa, hallå, till dig också. Vet inte om Rulle bryr sig om advent?Hur fixar du till couscous så det smakar gott och inte blir en hopklibbad massa? Vill faktiskt veta! Blev hungrig när jag läste vad du ätit; så'n mat är i min smak :-)Får väl nöja mig med örtkryddad rökt makrill köpt från äkta manuell fiskdisk (filial till äkta fiskaffär) inkorporerad i en allmän mataffärshandelskedjebutik i innersta'n så länge. Skaldjurspatén åt jag igår; den tål inte att sparas så länge. Ler glatt åt de två svarta katterna på bilden, i bakgrunden. Bekanta har en liknande men den katten spanar neråt. Kul när dotterns labrador är där; hans liggplats är rakt under!Ojdå, *harkel*, trevligt foto på dig å gitarren.Har försökt blogga men orden tryter. Jag tycks vara en deltidsbloggare utan fasta datum. Inspirationen måste välla fram så jag börjar skriva, sen fortsätter jag av bara farten. Som i den här kommentaren. Du behöver inte läsa allt!Andra adventskramarPova / 4 dec 00:04

Vilken kul idé; inte fattade jag att det var äkta katt-portätt. Alban till vänster och Rulle till höger, då?Blir genast intresserad av att ha åtminstone salig Gråpus på motsvarande sätt. Tror jag har en siluettbild av honom som kan duga som förebild.Nu fick du mig att vilja försöka mig på en ny hobby :-)God sömn!/Pova 4 dec 01:33

Samla Mannas Manna...apropå couscous(?)...superbra band på den tiden det begav sig. Hörde dem på de berömda Gärdesfesterna och blev förhäxad. Hur bra som helst ! Men har inte någon skiva och har knappt hört talas om dem sen dess. Vad kul ! Där kan man prata om att du har fingertoppskänsla för vad som passar vem. Kände inte till Lars Hollmer tidigare men han är som du säger underskattad. Också med den lilla "barnsliga" trumloopen känns min personliga cirkel sluten sen 70-talet. Tack för din kommentar hos mig ! Och musik säger ibland mer än tusen ord, eller hur ? / Millroll 4 dec 11:29

Ooops sorry. Jag glömde visst att öppna upp spacen efter min smärre ångest under fredag-lördag. Jag fick av någon idiotisk anledning för mig att "Friends of nothing" handlade om mig. Jag bär ju inte "nicket" Imaginos utan anledning. Men igår fick jag tag på den lilla sälj*veln genom att använda mig av någonting som heter lur. Med darrande stämma frågade jag henne: är du arg på mig? Hon svarade ungefär så här: vad i helvitte snackar du om, ditt ålahuvud? Nej, hon var mycket vänare än så. I alla fall löstes den stora klumpen i min hals upp och det var inte längre aktuellt att förpassa bloggen till de sälla jaktmarkerna.Nu kör jag med öppna spjäll igen.Ja, jag var ganska säker på att du skulle komma dragandes med den där gamla storyn igen. Jag har för jävvla gott minne, vet du. :-DHa det bra nu.Robban / 4 dec 13:07

"Eckert Lundins Film-orkester" *LOL* / Robban 4 dec 15:01

Cous-cous och ädelost, måste pröva!Impad på din skivblogg måste jag säga...det påminner mig om att min egen engelska är usel bl.a och att det finns mycket musik där ute som jag inte haft en aaaaning om! :) Att du är proffsig och kunnig på det du gör är ingen tvekan om!Må gott!! / Jenny 4 dec 15:01

Nämen. GoseRulle då! Fy så hemskt!!!!Vi jamar av medlidande. Huvva!Var försiktigt hälsar matte som inte vågar ha levande ljus utom i undantagsfall när de sitter högt uppe eller är bevakade på middagsbordet!!!(((Kramar Sessan och Bosse)))P.S. Ännu värre är det med deras svansar. De kan doppa svansen i ljuset och fatta eld utan att fatta att något är galet, hälsar matte bekymrat!!!D.S. / Soulway 4 dec 16:07

Ha en skön andra advent!Jo, har varit och kikat på din blogspot blog och tänkte att "så där ja". Det där passar ju perfekt för Beji. Och blir intressant för andra musikälskare! Världen över!!!(((Kramar från Soulway))) / 4 dec 16:09

Ah, lite musik att kolla in!Samla Mammas manna - det var tider det!Knossa Knapitatet, var väl den som mest hördes här hemma då det begav sig.Ägarnas Trädgård var annars ett band som kanske hördes mer av i just Göteborg."Framtiden Är Ett Svävande Skepp Förankrat I Forntiden" tillhör väl definitivt gruppen spejsade albumtitlar!He!Fläsket brinner, Träd, gräs och Stenar, Arbete och Fritid, Samla Mammas Manna, Älgarnas Trädgård - tänk vad mycket mer spännande NAMN grupperna hade förr.He!Får kolla upp dina musiklänkar senare, måste iväg och handla middagsmat nu.Ha det! / Aniara 4 dec 16:45

Tack Björn!Jag blev så glad över den positiva reaktionen! Dessutom skrattade jag gott över "brevväxlingen"! Ni får väldigt gärna prata med varandra i mina bloggar, det tycker jag är skitkul faktiskt. Fast nu finns där ju ordinarie förståss...buuu :))Swing it magister är suverän, den går jag faktiskt ofta och nynnar på! Alice Babs vaJ?? Årtalet...njää jag är för senil för årtal. Jag är nostalgisk jämt ändå he he :)Kram på dig gamle kompisMunin / 4 dec 17:59

Mmmm... cous-cous är smarrigt! Fin tanke till Micke .D / Fatou 8 dec 16:10

Nå, tack för mig!

 Som någon eventuellt noterat så skriver jag inte här längre, men tänkte att bloggen får finnas kvar i väntan på bättre tider. Den här blogg...