söndag, juli 28, 2019

HÄRLIG DAG I LADUVIKEN BLAND ANNAT, JULI 2019

Är åter på besök norrut och det har de senaste åren hört till att ta en tur ut till Laduviken där jag spenderade stora delar av min barndoms somrar - och även sport- och påsklov. Lina körde ut oss och min mor och jag fick en fin dag därute tillsammans med morbror Åke och hans fru Maud. Lina som alltid gillar selfies ville precis som förra sommaren ta badselfies när vi badar i Sundomsfjärden, men hon tyckte att det var lite kallt i vattnet så det blev ett kort bad för henne, men det blev åtminstone badarselfies. Nästa dag åkte jag och min mor hem till henne och vi tog även en liten tur till Gammelstan. Jag ägnade också min tid i Luleå åt att besöka min vän Andreas som hade gjort en liten klocka av en vinylsingel och jag skivshoppade också lite och tillbringade mycket tid med min kära mor. Resan hem blev precis som förra årets hemresa drabbad av långa förseningar, men nu satt jag i alla fall i min tågkupe och kunde ta det lugnt. Det var det heta sommarvädret som gjorde det lite jobbigt då det var som att sitta i en bastu och vänta på svalare tider. Nå, SJ betalade tillbaka hela biljettpriset så jag förlåter dem, men nog är det anmärkningsvärt att det nu två somrar på raken har varit sådana problem med att ta sig tillbaka hem från Luleå till Stockholm.
Vy från sommarstugan i Laduviken. Paradiset på jorden?

Badkrukan Lina i bikini. Jag utan.

Bryggselfie - badkrukan Lina på bryggan och jag i vattnet hållandes i bryggan. Blev ju bra.

Relaxar på altanen. Laduviken.
Selfie. Tittar ut från Linas bil.
Ännu en bryggselfie.
Badbjörnen. 
 Tåget som skulle genomföra den varma resan från Luleå till Stockholm.
 Svettig Björn utanför tåget innan resan och svettigare skulle det bli. Tågvärden sa åt mig att vänta med att gå ombord för det var så varmt i vagnarna att brandlarmet gått. Han överdrev inte.
 Detta tåg tog mig trots allt tillbaka till Stockholm. Även om det tog tid.


Andreas klocka nu hängandes på väggen i mitt musikrum. 

Inga kommentarer:

Nå, tack för mig!

 Som någon eventuellt noterat så skriver jag inte här längre, men tänkte att bloggen får finnas kvar i väntan på bättre tider. Den här blogg...